fiuhonlap_slideshow_2.jpg
fiuhonlap_slideshow_3.jpg
fiuhonlap_slideshow_12.jpg
fiuhonlap_slideshow_5.jpg
Életre nevelés
Közösség
Szilárd
férfiak
Szeretetszövetség
Fiúhétvégék

Életünkben egyre égetőbb szükségét érezzük annak, hogy a szó legnemesebb értelmében férfiakká váljunk és férfiakat neveljünk. Fontosnak tartjuk, hogy megteremtsük és támogassuk a vágyat és törekvést, hogy a fiúk szabad, szilárd, önálló, felelős férfiakká váljanak a tömegek nyomása alá kerülő világban.

Így a Fiúmozgalomban azon tevékenykedünk, hogy a magunkkal szemben támasztott követelményeket a legmagasabbra fokozzuk, és Mária, Égi Édesanyánk oltalma alatt törekedjünk a jézusi minta elérésére.

A schönstatti pedagógiában kiemelt szerephez jut az önnevelés, a felelősség és a személyes elköteleződés. A Fiúmozgalomban mindezekre építve dolgozunk, de elsőre legtöbben talán mégis a színes, jó hangulatú társaság miatt ragadnak itt. Legfontosabb programjaink a nyári táborok, a fiúhétvégék, a régiós és budapesti csoportok, illetve a mélyebb elköteleződés felé mutató Vértező. Táborainkat korosztályos bontásban szervezzük, így a fiúk igényeikhez mérten hatékonyan fejlődhetnek és növekedhetnek emberségükben. A testi-lelki egészséget szem előtt tartó nevelés, a természetes, külsőségek nélküli, mély lelkiség és a kötetlen, változatos programok által sokakat elérünk. Az évről évre bővülő Fiúmozgalom negyedévszázados, jubileumi nagytáborában már 200-an voltunk, de az évközben tartott programokon is rengeteg fiatal jelenik meg.

A Szűzanyával való személyes kapcsolat a Schönstatt Mozgalom meghatározó eleme. Ennek megélésére ad kiváló keretet a szeretetszövetség, amely által felajánljuk magunkat a Háromszor Csodálatos Anyának, és kérjük oltalmát és iránymutatását életünkre. Korosztályok szerint öt lépcsőfokot határoztunk meg ahhoz, hogy minden fiú igazán meg tudja élni a szeretetszövetség lényegét.

Máriával való szövetségünkben oltalmat találunk Nála gyermekként a nehézségek idején, és Hozzá fordulhatunk örömeinkkel, szolgálatunkkal. A Felé való odafordulásban Szent Fiához vezet bennünket, hogy valódi keresztény férfiakká váljunk. Ezért tehát azon munkálkodunk, hogy az élet minden területén felfedezzük a Jóistent, és egyre inkább magunkon viseljük Fiának vonásait.

Tovább a Fiúmozgalom honlapjára: http://fiuk.schoenstatt.hu